Whale watching

sobota 25. července 2015

Pozorování kosatek

Druhý den ve státě Washington jsme se vydali pozorovat kosatky. Do města Anacortes, odkud vyplouvá loď, nám cesta trvala okolo 90 minut. Lístky na tuto dobrodružnou výpravu jsme měli dopředu objednány a zaplaceny na stránce www.orcawhales.com. Lístek v hlavní sezóně stojí pro dospělého 109 dolarů.



Než jsme se nalodili, snažil se kapitán lodi navodit příjemnou atmosféru ,a tak se ptal lidí, odkud jsou, a chtěl tak zjistit, kdo přijel z největší dálky. My jsme odpovědi nejprve jen poslouchali, odkud jací lidé jsou. Na plavbu za kosatkami přijeli lidé například z Floridy, Číny nebo i z Austrálie. Když jsme se s odpovědí přihlásili my, že jsme z České republiky, lidé jen úžasem zírali. Nevím, jestli to bylo tím, že netušili, kde to je :-D , anebo tím, z jaké dálky jsme. Nicméně kapitán lodi se pro jistotu zeptal, kolik hodin nám trval let, a po odpovědi " že zhruba 17 hodin" se úžas prohloubil. Stali jsme se na chvíli my těmi kosatkami, na které se koukali :-D.


Poznámka k obrázku: nechyběla ani svačina s uzeným aljašským lososem. :-)

Hledání kosatek trvalo okolo 2,5 hodiny pomalou plavbou. Jejich samotné pozorování zabralo půl hodiny a zpátky jsme už svištěli pěknou rychlostí- cesta zpět trvala hodinu.




Jelikož tato výpravná loď má povolení plavit se i ve vodách Kanady, náležitě toho využili a my měli tak jedinečnou příležitost hledět na Vancouver z lodi.


Okomentovat

Děkuji za Váš komentář! :-)