Paříž- den 1.

pátek 24. července 2015



Paříž jsem poprvé ve svém životě navštívila v roce 2009. Strávili jsme tam tři noci a o tom, jaká naše cesta byla, budou následující tři články.

Hotel

Hotel jsem nám našla na stránce www.hostelworld.com ( v té době jsem ještě neznala booking.com, ze které objednávám nyní). Vybírala jsem hotel tak, aby nebyl daleko od zastávky autobusu Student Agency. Zvolila jsem Hotel Le Regent Montmartre, 37, Boulevard Rouchechouart v termínu od 19. února do 21. února. Tři noci pro dva nás stály 208 eur. Podmínkou objednávání na hostelworld.com je, že musíte zaplatit 10% z ceny dopředu. V ceně jsme měli zahrnutou i snídani, což bylo super! :-) Skvělá je ovšem i pozice hotelu. Leží totiž jen pár minut od Sacré-Coeur.

Jak do Paříže

Do Paříže jsme jako prostředek dopravy zvolili autobus od Student Agency. Jelikož bylo krátce po Valentýnu, mohli jsme ještě využít jejich akční nabídku, a zpáteční jízdenka nás tak každého vyšla na 1000 Kč. Vyjížděli jsme z Plzně v 1.15 ráno a do Paříže na Rue du Faubourg st. Martin jsme dorazili před 14. hodinou. Jelikož nám chůze nevadí, šli jsme do hotelu pěšky. Cesta nám zabrala zhruba 20 minut.


Jelikož jsme počítali s cestovní únavou, na první den jsme si nedávali žádné velké cíle. Naší výhodou byla již zmiňovaná pozice hotelu, a tu jsme také využili.

Sacré-Coeur

Naším prvním cílem byla bazilika Sacré-Coeur. Před ní nás zastavila skupina mladíků, začali nám něco vykládat..a my pod vlivem překvapení a šoku jsme si nechali umotat během 30 vteřin na ruce náramek, který můžete vidět níže. Chtěli po nás za tuto motaninu 10 eur. Naštěstí jsme cenu usmlouvali a vzali si ponaučení do života, že nic není zadarmo :-D.


Sacré-Coeur stojí na nejvyšším bodě v Paříži a je jednou z nejvýznamnějších pamětihodností města.


Pokud si říkáte, jaké jsme mohli mít počasí v únoru, musím říci, že i mě samotnou překvapilo. Nemrzli jsme, bylo chladno to ano, ale bylo nám příjemně. V té době tam bylo okolo 5 stupňů nad nulou.  A vyrazit do Paříže v zimě má obrovskou výhodu, nejsou tam takový mraky lidí. Už takhle jsem si říkala, že je tam hodně lidí, jak to asi může vypadat v létě?


Po zbytek odpoledne jsme se procházeli uličkami Montmartre, což je ve skutečnosti vesnice, která leží na vrcholku kopce. Je typická svými křivolakými i slepými uličkami a je hojně spojována s umělci.


Prošli jsme se i přes náměstí, které nese jméno Place Dalida podle francouzské zpěvačky a je zde i její socha.


Cestou jsme narazili na pravděpodobně malou vinici uprostřed města :-).


A na cestě zpět do hotelu jsme nemohli vynechat ulici  Boulevard de Clichy, na které se nachází Moulin Rouge a spousta obchůdků s erotickými pomůckami. :-)


V příštím článku se můžete těšit například na Louvre nebo Eiffelovu  :-) .

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář! :-)