Na skok do Vídně

sobota 25. července 2015



Předminulý víkend jsme s Pepou strávili ve Vídni. Tento výlet jsme si věnovali navzájem místo darů k Valentýnu, přesně na Valentýna jsme však cestovat nechtěli, protože stejný nápad mohlo dostat trochu víc lidí :-D. A jak náš výlet vypadal si můžete přečíst v následujících odstavcích :-)

Jak jsme jeli do Vídně

Jelikož Vídeň máme coby kamenem dohodil, zvolili jsme jako cestovní prostředek auto. Cesta nám trvala necelé 2 hodinky.

Hotel

Hotel jsme si jako obvykle zarezervovali na www.booking.com. Zvolili jsme menší hotel na okraji Vídně, který ležel ve velmi poklidné ulici- v této ulici se kromě našeho hotelu nacházely již pouze rodinné domky. Za jednu noc v Hotelu Hoffinger jsme zaplatili 49 eur. Hotelový pokoj byl klasickým typem pokoje tříhvězdičkového hotelu. Ničím nenadchnul ani neurazil. Musím však vyzdvihnout velmi příjemné vystupování personálu.


Parkování ve Vídni

Protože ubytování v hotelu bylo až v odpoledních hodinách, rozhodli jsme se, že si Vídeň nejdříve projdeme ,a pak se až na večer ubytujeme. Parkovali jsme v parkovacím domě na okraji Vídně na konečné stanici metra U6. Za 24 hodinové parkování jsme zaplatili 3 eura.


Jak po Vídni?

Ve Vídni jsme strávili něco málo přes jeden den, proto jsme se tentokrát snažili co nejvíce využít služeb MHD, oproti našem zvyklostem si město projít pěšky. Za celodenní jízdenku jsme zaplatili 7.10 eur, za jednotlivou jízdenku 2.10 eur. Parkovací centrum stojí jen pár metrů od zastávky metra Siebenhirten  linky U6.




Schönbrunn

Naší prohlídkovou trasu městem jsme zahájili v barokním zámku Schönbrunn, který byl sídlem rakouských císařů. Vnitřní vybavení je ve stylu rokoka a při prohlídce zámku jsme se podívali do místností, kde žil a pracoval císař Franz Josef. Nakoukly jsme i do prostor, ve kterých působila Sisi nebo do zrcadlového sálu, kde zahrál malý Wolfík :-). Také jsme se dozvěděly, že Sisi téměř nejedla a že František Sisi nesmírně miloval, kdežto ona jeho zas tolik ne.
Za prohlídku zámku s audioprůvodcem jsme zaplatili 11,50 eur.
Pokud jako já potřebujete často na záchod :-D, nebojte se, jsou tu :-D- a ano,vyfotila jsem chudinku paní při vstupu na záchod :-D :-D.







Mariahilfer Strasse

byla naší další zastávkou při procházení Vídní. Jedná se o jednu z největších a nejznámějších nákupních ulic ve Vídni a tu jsme samozřejmě nemohli minout. :-) Najdete tu především obchody s oblečením, kosmetikou, obuví a doplňky, já osobně ocenila HM home, do kterého jsem se podívala prvně v životě- nic mě v něm ale nyní nenadchlo natolik, abych si to okamžitě pořídila :-D


Hofburg

je hrad ve Vídni, ve kterém hlavně v zimním období pobýval rakouský císař.




Na dalších fotografiích můžete za stromy vidět budovu Parlamentu a Radnice :-)


Minoritenkirche


Katedrála sv. Štěpána

je symbol Vídně a jedna z nejvýznamnějších rakouských gotických památek.






Hundertwasserhaus

původně sloužil jako ubytovna pro sociálně slabší skupinu lidí, nyní je z tohoto domu jedna z největších atrakcí Vídně. Vzhled domu odráží celoživotní tvrzení a myšlení architekta Friedensreicha Hundertwassera- dům se pyšní pestrobarevnou fasádou, nerovnými liniemi, dům obrůstají rostliny jak zvenčí, tak i zevnitř.






Belveder

je barokní palácový komplex, který byl postaven podle návrhu Johanna Lukase von Hildebrandta pro Evžena Savojského. Belveder se skládá z horního a dolního paláce, zámecké zahrady neboli oranžérie a palácových stájí.









Výlet byl opravdu krátký, proto i článek není zrovna dvakrát rozsáhlý, nicméně nám tento skok do Vídně velmi zpestřil pro nás dlouhé a nudné zimní období :-).

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář! :-)