Ostrov Rhodos + město Rhodos

čtvrtek 30. července 2015


Ostrov Rhodos je čtvrtým největším ostrovem Řecka a největším ostrovem souostroví Dodekanesos. Hlavním městem je stejnojmenné Rhodos, které se nachází na severu ostrova a žije v něm okolo 60 000 obyvatel.
Ostrov Rhodos jsme zhruba z poloviny projeli půjčeným autem ( za den cca 45 eur) a ráda bych Vám v dnešním příspěvku ukázala pár fotek- nebudu se tu tedy opět rozepisovat (jako to mívám u cestovních příspěvků zvykem), ale spíš to pojmu jako takové fotoalbum. Pojďme se tedy nejprve podívat do hlavní metropole ostrova ;-) .

Město Rhodos


Srdcem tohoto krásného města je Staré město, které je lemováno více než 3,5 km dlouhými středověkými hradbami a příkopy a které bylo v roce 1988 zapsané na seznam UNESCO.






Platia Ippokratou





Ulička Sokratou



Hodinová věž



Velmistrovský palác- kdysi mocenské sídlo řádu johanitů.



Rytířská ulice



Město Rhodos je dopravním uzlem celého ostrova- nacházejí se zde tři městské přístavy, které spojují ostrov Rhodos například i se sousedním Tureckem.




Ostrov Rhodos


Pobřeží ostrova Rhodu omílají dvě moře- Egejské na severozápadu a Středozemní na jihovýchodu. Náš hotel sídlil na jihovýchodním pobřeží, které je charakteristické klidnějším mořem a oblázkovými plážemi. I když se nám moře na jihovýchodě tuze líbilo, přesto jsme toužili vykoupat se i na druhé straně- severozápadní pobřeží se vyznačuje silnějším větrem a většími vlnami vhodnými na windsurfing a kiting.

Západní pobřeží









Lindos je jedno z prvních měst na ostrově a je proslulé díky středověké johanitské pevnosti a starověké akropoli s chrámem Athény Lindské.





Východní pobřeží- pláž Afantou











Okomentovat

Děkuji za Váš komentář! :-)