Lago di Garda

sobota 25. července 2015



Lago di Garda je největší jezero v Itálii a u něho jsme strávili 4 noci.

Jak jsme dojeli tam

Vyjížděli jsme z Lido di Jesolo před desátou hodinou a do Torbole sul Garda, kde jsme měli ubytovaní, jsme dorazili okolo 1. hodiny odpoledne. Cesta nám tedy trvala zhruba 3 hodiny a to i díky tomu, že jsme okolo jezera nejeli po dálnici, ale přímo podél jezera. Okolo jezera jsme jeli pomalým tempem hlavně proto, že tam byl opravdu velký provoz. Nicméně tato cesta lahodila oku :-).
Za mýto jsme zaplatili 10,50 eur.




Hotel

Dopředu jsme si zarezervovali hotel New Garden v Torbole sul Garda přes www.booking.com. Za čtyři noci jsme za dvoulůžkový pokoj se snídaní zaplatili 280 eur. Ačkoliv je tento hotel dvouhvězdičkový, byl mnohem hezčí než ten v Lido di Jesolo. Ocenila jsem i deky místo obyčejného prostěradla :-D. Navíc povlečení mělo takový romantický vzor, což se podle mě do tohoto prostředí náramně hodilo.
Jediné, co jsme tam postrádali, byla klimatizace. Večer na pokoji bylo opravdu vedro. Naštěstí byl ale pokoj vybaven alespoň větrákem.
Snídaně zde byla velmi podobná té, jakou jsme měli v Lido di Jesolo.
Hotel se nachází asi 5 minut chůze od pláže.


Poznámka k obrázku: výhled z pokoje


Koupání

Voda v jezeře měla podle jednoho ukazatele 22 stupňů a musím říct, že to bylo opravdu cítit :-D. Byl to pro mě trochu ledový šok, zvlášť když jsme se ještě v úterý ráno koupali v teplém moři a hned odpoledne v jezeře. Nicméně jsme se během jednoho dne aklimatizovali a teď již jen říkám, že voda byla osvěžující :-).
Bylo pro mě překvapení, jak velkým turistickým cílem je Gardské jezero. Je tam opravdu plno lidí a na pláži je hlava na hlavě.
Bohužel byla během našeho pobytu jakási oblačnost nad horami, proto nebyly hory ostře vidět a na fotkách se to také podepsalo.



Okomentovat

Děkuji za Váš komentář! :-)