#ROAD_TRIP_2015 → Plitvická jezera

sobota 15. srpna 2015



Poslední zastávkou našeho road tripu byl národní park Plitvická jezera. Ubytování jsme si zamluvili opět dopředu přes stránku booking.com v malém rodinném penzionu. Pansion Izvor je menší penzion zasazený do malé roztomilé chorvatské vesničky nedaleko Plitvických jezer-cca 15 km. Zvuky místní přírody nám vyloženě hladily uši :-) - ovečky, kravičky, cvrčci, žabky. Majitel byl velmi ochotný, doporučil nám výbornou restauraci na večeři- 2 km od penzionu- pro nás, co máme rádi procházky před i po večeři, nebyla vzdálenost žádný problém, majitel nám však i nabízel, že pro nás po večeři přijede. Pokoje hezky "vesnicky" zařízené, renovovaný sprchový kout, všude čisto. Snídaně vynikající!- domácí měkký i tvrdý ovčí sýr, domácí klobása. "pršut", med, povidla a jablečná marmeláda. My si zde pobyt užili. :-)








Jezera v parku se dělí na 2 skupiny, horní a dolní a vedou k nim dva hlavní vchody- v dolní a střední části. U každého vchodu je placené parkoviště s možností občerstvení či nákupu suvenýrů. Vstupenka je poměrně velká, jelikož se na její zadní straně nachází mapka parku s vyznačenými prohlídkovými trasami i trasami dopravy po parku -autobusy a loďky, které jsou zahrnuty v ceně vstupenky.

Naším záměrem bylo strávit v parku pouze půl dne, proto jsme zvolili prohlídkovou trasu okolo jezer v horní skupině.





V druhé polovině dne jsme se pak přesunuli do Záhřebu, který jsme měli v plánu také projít, ale náš záměr selhal hned poté, co jsme zjistili, že před naším ubytováním je velké nákupní centrum :-D. No, alespoň máme pěkné suvenýry :-D .

Ubytování v Záhřebu jsme měli v Rooms XXL. Jelikož jsme mladý pár, byl tento typ ubytování příjemným zpestřením. Zprvu jsme chvíli tápali, kdeže to ubytování je. Asi po půl hodině hledání v rozsáhlém "hangáru" jsme pochopili, že to bylo hned "to" na začátku- jedinou výtkou tedy snad jen to, že pro neznámé chybí jasné označení ubytování. Pro ty, kteří toto čtou a budou se zde chtít ubytovat, je to v budově fitnesscentra s názvem XXL :-) a do bytů se kráčí přímo přes velké moderně zařízené fitko do dalšího patra. Fitnesscentrum ovlivňuje i charakter pokoje. Na podlaze "palubovka", skříňky z posilovny, sprchový kout velký, vykachlíčkovaný jako v bazénu.....to vše ale v jakémsi mladistvém stylu, který je svým způsobem osvěžujícím. 

Zkráceně: ve fitku jsme ještě nespali a bylo to prima ;-)




8 komentářů

  1. Plitvická jezera jsou nádherná. Byla jsem tam před osmi lety a hned bych se tam vrátila.

    OdpovědětVymazat
  2. nádherné fotky a máš najkrajšie sandálky :)

    OdpovědětVymazat
  3. Jéé, tam jsem kdysi také byla a bylo to úžasné :))

    OdpovědětVymazat
  4. Plitvice sú absolútne nádherné. Veľmi ma mrzí, že som sa tam nedostala, keď som bola v Chorvátsku.. Prekrásne miesto..

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš komentář! :-)