Jíme společně s batoletem | Vařím pro batole - Krůtí kuličky s bramborovou kaší

neděle 9. října 2022


 

Co já budu dnes vařit, abychom mohli jíst společně? To si v poslední době říkám čím dál častěji, a tak si sem chci ukládat recepty, které nás bavily a ke kterým se budu chtít vracet.

Třeba budou inspirací k vaření i pro Vás. 

Krůtí kuličky

  • balení krůtích prsních řízků (400-500 g)
  • 1 rohlík
  • 1 vejce
  • 100 ml mléka
  • sůl
  • bylinky
  • olej
Rohlík nakrájíme na kostičky a namočíme do mléka. Nameleme nebo najemno nakrájíme krůtí maso a smícháme s rohlíkem, vejcem a bylinkami (já použila pažitku a petrželku). Lehce osolíme (dospělý pak dosoluje na talíři). Vytvarujeme kuličky a krátce osmažíme na troše oleje (požívám řepkový pro jeho lepší vlastnosti). Poté kuličky přendáme do zapékací mísy a necháme dopéct v troubě při 150 stupních zhruba 30 minut.

Bramborová kaše

  • brambory
  • máslo
  • mléko
Uvaříme brambory do měkka, rozmačkáme, přidáme lžíci másla a mixujeme za přilévání mléka do hladké konzistence. Kaši jsem již nesolila, dospělý dosolil na talíři.

Omáčka

Z pánve, na které se smažily kuličky, slijeme přebytečný olej. Přihodíme 1-2 lžíce másla, necháme rozpustit. Máslo zaprášíme mouku a usmažíme světlou jíšku, kterou zalijeme trochou vývaru, pokud máme, nebo rovnou mlékem. Pokud jsme ochucovali omáčku vývarem, přilijeme trochu smetany. Dochutíme solí podle vlastní potřeby.

Jídlo můžeme při servírování ozvláštnit brusinkami nebo čerstvou zeleninou.



Okomentovat

Děkuji za Váš komentář! :-)