Pečená kachní stehna s červeným zelím a bramborovými noky

neděle 9. října 2022

 


Kachní stehna

  • 2 kachní stehna
  • sůl, pepř
  • jablko
  • 1-2 dcl vody
Maso dáme do zapékací mísy a osolíme a opepříme. Podlijeme vodou. Jablko zbavíme jadřince, nakrájíme na měsíčky a rozložíme okolo kachních stehen. Pečeme při 180 stupních asi 1 hodinu a 45 minut. Pravidelně kachní stehna podléváme výpekem.

Červené zelí

  • 0,5 kg kyselého červeného zelí
  • 2 lžíce sádla (optimálně kachního)
  • 1 větší nebo 2 menší červené cibule
  • 3 bobkové listy
  • 1 polévková lžíce třtinového cukru
  • 2 malé lžičky vinného octa
  • 200-250 ml vody
  • sůl, pepř
V hrnci rozpustíme sádlo, přidáme cibuli nakrájenou na plátky (tenké proužky vypadající jako zelí). Osolíme, opepříme a přidáme bobkové listy. Restujeme dozlatova. Přisypeme cukr a počkáme, než se rozpustí, poté přidáme zelí a zalijeme vodou a octem těsně pod okraj zelí. Vaříme pod pokličkou na mírném plameni 45 minut.

Bramborové noky

  • 1 celé vejce a 1 žloutek
  • 350 g brambor
  • 85 g hrubé mouky a 15 g krupice (případně jen 100 g hrubé mouky)
Uvaříme brambory doměkka v osolené vodě. Propasírujeme a v míse smícháme s ostatními surovinami. Na posypaném válu moukou vyválíme válec, který rozkrájíme na jednotlivé noky. Noky vytvarujeme a vaříme v osolené vodě 3-4 minuty.

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář! :-)