Kachní stehna
- 2 kachní stehna
- sůl, pepř
- jablko
- 1-2 dcl vody
Maso dáme do zapékací mísy a osolíme a opepříme. Podlijeme vodou. Jablko zbavíme jadřince, nakrájíme na měsíčky a rozložíme okolo kachních stehen. Pečeme při 180 stupních asi 1 hodinu a 45 minut. Pravidelně kachní stehna podléváme výpekem.
Červené zelí
- 0,5 kg kyselého červeného zelí
- 2 lžíce sádla (optimálně kachního)
- 1 větší nebo 2 menší červené cibule
- 3 bobkové listy
- 1 polévková lžíce třtinového cukru
- 2 malé lžičky vinného octa
- 200-250 ml vody
- sůl, pepř
V hrnci rozpustíme sádlo, přidáme cibuli nakrájenou na plátky (tenké proužky vypadající jako zelí). Osolíme, opepříme a přidáme bobkové listy. Restujeme dozlatova. Přisypeme cukr a počkáme, než se rozpustí, poté přidáme zelí a zalijeme vodou a octem těsně pod okraj zelí. Vaříme pod pokličkou na mírném plameni 45 minut.
Bramborové noky
- 1 celé vejce a 1 žloutek
- 350 g brambor
- 85 g hrubé mouky a 15 g krupice (případně jen 100 g hrubé mouky)
Uvaříme brambory doměkka v osolené vodě. Propasírujeme a v míse smícháme s ostatními surovinami. Na posypaném válu moukou vyválíme válec, který rozkrájíme na jednotlivé noky. Noky vytvarujeme a vaříme v osolené vodě 3-4 minuty.
Okomentovat
Děkuji za Váš komentář! :-)