- 1 dýně hokaido nebo podobné množství jiné dýně
- 2 středně velké mrkve
- zázvor o velikosti článku palce
- sůl, pepř, chilli, kari
- plnotučné mléko
- 0,5 l vývaru
- 1 cibule
- 3 středně velké stroužky česneku
- 1 lžíce másla
Najemno nakrájenou cibuli orestujeme v hrnci na másle dozlatova. Přihodíme najemno nakrájený/utřený česnek, pár vloček chilli a najemno nastrouhaný zázvor. Chvíli podusíme a poté zaprášíme lžičkou kari. Za neustálého míchání chvilku orestujeme. Přihodíme na kostky nakrájenou mrkev a dýni (dýně bez semen, hokaido možno i se šlupkou, jiné druhy zbavíme šlupky), chvíli promícháváme. Následně vše zalijeme vývarem a necháme cca 40 minut pod pokličkou vařit. Až je dýně uvařená, rozmixujeme polévku tyčovým mixérem. Polévku ředíme do požadované hustoty mlékem (nebo smetanou). Dochutíme solí a pepřem a necháme ještě krátce provařit.
Okomentovat
Děkuji za Váš komentář! :-)