Dýňová polévka s kari

pondělí 10. října 2022

 


  • 1 dýně hokaido nebo podobné množství jiné dýně
  • 2 středně velké mrkve
  • zázvor o velikosti článku palce
  • sůl, pepř, chilli, kari
  • plnotučné mléko
  • 0,5 l vývaru
  • 1 cibule
  • 3 středně velké stroužky česneku
  • 1 lžíce másla

Najemno nakrájenou cibuli orestujeme v hrnci na másle dozlatova. Přihodíme najemno nakrájený/utřený česnek, pár vloček chilli a najemno nastrouhaný zázvor. Chvíli podusíme a poté zaprášíme lžičkou kari. Za neustálého míchání chvilku orestujeme. Přihodíme na kostky nakrájenou mrkev a dýni (dýně bez semen, hokaido možno i se šlupkou, jiné druhy zbavíme šlupky), chvíli promícháváme. Následně vše zalijeme vývarem a necháme cca 40 minut pod pokličkou vařit. Až je dýně uvařená, rozmixujeme polévku tyčovým mixérem. Polévku ředíme do požadované hustoty mlékem (nebo smetanou). Dochutíme solí a pepřem a necháme ještě krátce provařit.





Okomentovat

Děkuji za Váš komentář! :-)