Kremrole z podmáslí

úterý 22. listopadu 2022

 

Vítejte v mém virtuálním prostoru, kde si uchovávám vzpomínky a nebo recepty, které měly úspěch, stojí za zopakování a nechci je příště složitě dohledávat. Je to tu taková moje internetová kuchařka.

Následující recept je inspirován z Forbes cooking - upravila jsem si ale gramáže pro své potřeby, zaměnila kefír za podmáslí a do italského meringue přidala špetku soli, jelikož tak to mám naučený už z makronek.

Suroviny na 10 kremrolí:

  • 140 g hladké mouky
  • sůl
  • 1 žloutek
  • 60 ml podmáslí (nebo kefír)
  • 125 g změklého másla + na potření trubičky
  • moučkový cukr na posypání
  • 60 g bílků pokojové teploty
  • 40 ml vody
  • 120 g cukru krupice

Z mouky, špetky soli, žloutku, podmáslí a změklého másla vypracujeme nelepivé těsto (při lepivosti dosypáváme mouku). Těsto zabalíme do potravinové folie a necháme v lednici minimálně 2 hodiny odležet. 
Mezitím si připravíme náplň (italský meringue). Cukr krupice s vodou necháme svařit v rendlíku na středním plameni do cukrového rozvaru. Mezitím šleháme bílky se špetkou soli do polotuhého sněhu. Jakmile cukrový rozvar dosáhne teploty 118 stupňů, přiléváme ho po stěně za neustálého šlehání na vysoké otáčky k bílkové pěně. Šleháme do zhoustnutí a vychladnutí cca 5 minut. Sněhem pak naplníme cukrářský sáček s kulatou špičkou. A odložíme do lednice, bude se nám s ním pak lépe pracovat.
Kovové trubičky pomažeme máslem.
Těsto vyválíme do obdélníkového tvaru a nakrájíme na proužky o šířce zhruba 3 cm a délce 25 cm. Proužky navineme na trubičky a konce jemně přimáčkneme, aby se nám těsto při pečení neodchlipovalo. Omotané trubičky vyskládáme na plech s pečícím papírem v dostatečné vzdálenosti od sebe. Pečeme na 190 stupňů 15-20 minut dozlatova. Po vyndání z trouby necháme chvíli vychladnout, teprve pak sundaváme. Naplníme z obou stran. Posypeme moučkovým cukrem před servírováním.

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář! :-)