Jíme společně s batoletem | Vařím pro batole - Těstoviny s paprikovou omáčkou a kuřecím masem

pondělí 21. listopadu 2022



 Suroviny:

  • 3 červené papriky
  • sýr typu žervé
  • těstoviny
  • balení kuřecích prsou, stehenních řízků, či krůtích prsních řízků
  • řepkový olej
  • 100 ml smetany na vaření 
  • sůl

Omyté papriky dáme do pekáčku a pečeme vcelku v troubě při 200 stupních do mírného zhnědnutí svrchní slupky (cca 45 minut). Po vyndání z trouby přendáme papriky do misky, kterou překryjeme potravinářskou folií. Papriky takto necháme zapařit, slupka se nám bude lépe oddělovat. Oddělíme slupku a dužinu si přendáme do mixéru, do kterého vlijeme smetanu a přidáme žervé. Krátce rozmixujeme.
Na troše řepkového oleje krátce orestujeme maso z obou stran, maso pak přendáme do pekáčku i s výpekem a necháme v troubě dopéct při 150 stupních 40 minut.
Uvaříme těstoviny podle návodu na balení do spíše tvrdší konzistence (dovaříme je pak na pánvi). Těstoviny přendáme na pánev, na které jsme restovali maso, přilijeme 1 sběračku vody od špaget a vlijeme rozmixovanou omáčku. Krátce provaříme. Ochutíme solí dle vlastních potřeb buď hned na pánvi, nebo až na talíři. Servírujeme s nakrájeným/potrhaným masem.



Okomentovat

Děkuji za Váš komentář! :-)