Suroviny:
- 400 g nasekané tmavé čokolády
- 280 g másla
- 350 g hnědého cukru
- 6 vajec
- 150 g hladké mouky
Předehřejeme troubu na 180 stupňů. Polovinu čokolády rozpustíme s máslem v rendlíku. Odstavíme a necháme chvíli vychladnout
Mixérem vyšleháme cukr s moukou do husté pěny, poté za stálého šlehání přisypáváme mouku. Následně smícháme s čokoládovou směsí. Nakonec vmícháme zbylou polovinu nasekané čokolády. Já pak ještě ráda brownies vylepšuji ovocem, a tak na závěr vmíchám třeba červený rybíz (ten nejraději) nebo borůvky.
Směs vlijeme do pečícím papírem vyloženého pekáče a pečeme podle tloušťky 35 - 50 minut. Konzistenci kontrolujeme špejlí, kdy optimálně vytahujeme mírně lepivou strukturu.
Okomentovat
Děkuji za Váš komentář! :-)